Споделете ни:

„“Типичните лечебни симптоми“

iStockphoto

подуване, отичане (защото лечението винаги се осъществява в течна среда), болка (причинена от подуването), висока температура и възпаление (дължащи се на увеличения кръвен поток в тъканите, които се лекуват), отделяне на гной (за да се изхвърлят остатъците и вторичните продукти от лечебния процес), което евентуално може да бъде примесено с кръв (по време на възстановяването на тъканите капилярите се пукат лесно), нощни изпотявания (когато работи туберкулозната бактерия), главоболие (дължащо се на подуването на мозъчния оток в съответстващата на органа мозъчна област) и умора (тъй като автономната нервна система се намира в продължително състояние на ваготония).

Тъй като „болестите” са или функционално подобрение на даден орган (активна фаза) или лечебни симптоми (възстановителна фаза), и поради това те винаги имат смисъл, много от установените теории трябва да се преразгледат. В светлината на новата медицинска парадигма твърдения, че токсини, неуравновесени нива на рН, дефектни гени и други подобни причиняват болести, вече не са логични, защото са основани на грешни предпоставки.

Разбира се непълноценното хранене, пушенето, излагането на електромагнитни замърсители, амалгамени пломби, негативни мисли, песимистична нагласа патогенна микрофлора и други неблагоприятни фактори, изчерпват енергията на организма. Всички въздействия, които изсмукват жизнеността на тялото правят възстановяването много по-трудно и може да допринесат за сериозни усложнения, особено по време на лечебната криза. Поради високата си токсичност повечето фармацевтични лекарства брутално прекъсват естествения лечебен процес и дори могат да причинят смърт, както можем да видим при изключително високия брой жертви на химиотерапията.

Една диета, богата на био хранителни вещества, изчистването от геопатични стресови зони, практикуването на йога и медитация и други подобни може да ускори неимоверно процеса на възстановяване. Отдавна се знае, че положителното мислене, както и някои специфични звуци и цветове ускоряват вибрационната честота на тялото и разбираемо допринасят за излекуването. Това увеличение на енергията обяснява „спонтанната ремисия”. С него се обяснява и лечебната сила на любовта, молитвите и свещенните места. То е основата, върху която действа плацебото.

И накрая, самото разбиране на Петте биологични закона има лечебен ефект, тъй като то освобождава ума от страха и вдъхва доверие в творческата мъдрост на майката Природа.“
д-р Хамар

Ветом спомага за нормализиране на микрофлората в организма, засилва имунитета и концентрацията на интерферон в кръвта и лимфата. 🙂
Бъдете здрави!