Защо ни е необходим целогодишен курс  или Ветом за цял живот?

В близкото минало човека и животните са получавали ежедневно , от почвата, заедно с плодовете и зеленчуците, така наречените полезни(симбиотични ) бактерии, които са се заселвали временно, не повече от два три дена, в чревния тракт на организма. За да живеят им се налагало да унищожат патогенните бактерии около тях , като  не посягат на  майчините бактерии, това се е установило в продължение на хиляди години.

На база многогодишния опит в бившия Съветски съюз, а след това Русия, Казахстан, Украйна, Латвия, Беларус и много др. бивши соц. държави  и напоследък в Европа и България в това число, може да се каже, че повечето ползователи на Ветом виждат ефекта  от дългогодишна употреба, без прекъсване.
За профилактика употребяват следната схема:
  1. Ветом 1.1 – два пъти в годината, пролет и есен, курс 20 дни. Като вземат една – две опаковки (50-100 капсули) в рамките на десет дни, в равни промеждутъци за денонощието, средно по 5-10 капсули, след което следва обезателно 10 дни почивка от Ветом.
  2. Ветом 2, после Ветом 3, после Ветом 4 – по 2-3 капсули на седмица в рамките на 6 месеца, до следващия Ветом 1.1 .
При онкологични заболявания вземат Ветом 1.1 по 10 – 15 капсули на денонощие, в рамките на един, два и повече месеца без ограничение и  без прекъсване.По време на химиотерапия и лъчетерапия и силно препоръчително.
При общи вирусни инфекции (ОВИ) Ветом 1.1 една- две опаковки (50-100 капсули) в рамките на десет дни, в равни промеждутъци за денонощието, средно по 5-10 капсули, след което следва обезателно 10 дни почивка от Ветом. следва Ветом 2, една опаковка по 5 капсули, в равни промеждутъци за денонощието, в рамките на десет дни.
За пациенти със захарен диабет. За Вас е оптимално да използвате Ветом 1,23, Ветом 1.1 капсули или прах на Комаров които са  без захар. За да започнете курса на оздравяване, започнете много внимателно – с минималната възможна доза, пример 1 капсула или капка на ден. Това се дължи на факта, че концентрацията на захарта ви  в кръвта може да падне много бързо, което ще доведе до нежелани последствия. При отсъствие на отрицателни ефекти – увеличете честотата на приемане на до 7-10 дози на ден. Продължителността на приемането за един курс не трябва да надвишава 10 дни, с последващи 10 дни почивка. Следващият курс може да се повтори след един месец. В интервалите между курсовете е желателно да се вземат Ветом 3.22 и 4.24 в течна форма или капсули, по  2-3 дози на седмица редуващи се.
За пациенти с автоимунни заболявания. Процесът на оздравяване от Ветом не стимулира, а оптимизира дейността на имунната система. Състоянието на вашия хуморален и клетъчен имунитет след курса на възстановяване ще съответства  на здравословно състояние на вашето тяло. Ако решите да се подложите на оздравителен курс  с  Ветом, е много желателно да го направите под наблюдението на лекуващ лекар. Започнете курса е предпазливо, подобно на метода на възстановяване, препоръчан за пациентите с диабет.