• Пчелен прашец – 100 гр   –  4 лв
 • Пчелен прашец – 500 гр  – 20 лв
 • Пчелен прашец – 1 кг       – 40 лв

 

 • Прашецът е втория по количество хранителен продукт събиран от пчелите – представлява поленовите зърна от тичинките на цветовете на растенията. Това са мъжките елементи на цветовете. Те са различно оцветени от бели до черни – в зависимост от вида на растенията. Различават са два вида прашец от анемофилни и ентомофилни растения.
  Пчелният прашец осигурява широк спектър от основни за здравето хранителни вещества: всички витамини В комплекс и витамин С. Те са разтворими във вода и затова трябва да се приемат ежедневно. Пчелният прашец съдържа също витамините D, E, К и бета каротин (витамин А). Поради богатия си състав и изразения биологичен ефект прашецът се използва като хранителна добавка за повишаване на резистентността на организма, за повишаване на имунните сили на организма и защитата от респираторни инфекции. Добър ефект има при липса на апетит у деца, забавен растеж и забавено никнене на зъбите. Предпочитан е от спортисти, които го приемат за сила,
  енергия и поддържане на здравето. Счита се, че пчелният прашец е напълно безвреден за организма. Може да се консумира и в комбинация с мед, или разтворен във вода, сок или мляко.
  Пчелния прашец е най-богатият на хранителни вещества от всички продукти произвеждан от пчелите. Прашецът съдържа също така и микроелементи, растежен хормон и други биологично активни вещества. Прашецът е богат на лецитин, който нормализира мастната обмяна и по този начин подпомага нормализирането на теглото.
  Пчелният прашец е пряк продукт на цветния прашец. Най-голямо количество цветен прашец пчелите събират през месеците април, май и юни, когато той е необходим за отглеждане на личинките. Свежият прашец съдържа 25-30 % вода и лесно подлежи на разваляне, ако не бъде изсушен своевременно. За да се предпази от плесенясване, прашецът трябва да се съхранява в добре затворени съдове и на сухо място.“

цитат от производителя   „Пчеленмед.ком“

Поръчай